Una câte una, cărămizile pe care s-ar putea clădi Iașiul sunt sparte de Mihai Chirica

Una câte una, cărămizile pe care s-ar putea clădi Iașiul sunt sparte de Mihai Chirica

Nici bine nu ne-am revenit din eroarea imensă făcută de primarul Iașiului Mihai Chirică (după cum însăși Comisarul european Corina Crețu îl numește) în legătură cu amplasamentul Spitalului Regional, că o nouă gafă de proporții ne-a zguduit începutul de săptămână.

Citește și „Pentru cei care (încă) mai cred în minciunile primarului”

În cursul zilei de luni, 3 octombrie, conducerea celebrei companii de vinuri Cotnari i-a adresat primarului o scrisoare deschisă în care precizează că se simte ofensată și că nu vor mai participa la Sărbătorile Iașului și, mai mult, că în viitor ia în considerare posibilitatea de a nu mai colabora cu CSMS Poli Iași și chiar de a se îndrepta spre alte orașe  precum Timișoara. Mărul discordiei îl reprezintă… bannerele companiei.

Cotnari îl acuză pe Mihai Chirica de faptul că în prima zi a lunii octombrie toate bannerele firmei au fost date jos din oraș și aruncate.

La câteva ore după ce nemulțumirea celor de la Cotnari a devenit virală, Chirica a spus, tot printr-o scrisoare deschisă, că bannerele au fost date jos pentru că erau puse ilegal, fără a fie avizate de Biroul de Reglementare a Publicității Exterioare din cadrul Primăriei. Răspunsul primarului, deloc credibil și plin de cuvinte goale, încearcă să dreagă busuiocul și să-i convingă pe cei de la Cotnari să reconsidere afirmațiile făcute în cursul zilei de luni.

Trebuie să adaugăm că Mihai Chirica nu a uitat să menționeze cât de „rău” este el și cum i-a concediat pe cei care au montat bannerele. De asemenea, acesta nu a uitat să enumere evenimentele la care numele Cotnari a fost folosit, de parcă ar fi fost o favoare făcută companiei și nu un parteneriat din care ambele părți (dar în special Primăria Iași ) au avut de câștigat.

Situația creată între Cotnari și Mihai Chirica mă face să mă întreb câteva lucruri de bun simt:

1. care este povestea, de fapt, din spatele așa zisului incident cu bannere?

2. de ce Chirica nu a pus mâna pe telefon și nu l-a sunat pe directorul Cotnari (cu care a avut numeroase colaborări) în momentul în care a aflat de incident pentru a rezolva situația într-un mod diplomatic și elegant?!

3. ce a vrut să spună Chirica prin anumite practici anterioare mandatului său?! Dacă domnul primar are amnezie, îmi permit să îi amintesc că anterior mandatului său de montarea bannerelor în oraș se ocupa (nu o să ghiciți!) același Mihai Chirica. (Ca să înțelegeți despre ce vorbesc redau un fragment din scrisoarea deschisă semnată de Mihai Chirica: „Dle Deleanu, pot înțelege orgoliul, pot înțelege cumva și anumite practici anterioare mandatului meu, dar cred că și Dumneavoastră înțelegeți că respectarea legii este o necesitate absolută!”)

Citește și „Ştim unde vrea primarul Kikirik să-şi plimbe bişonul!”

În final nu pot decât să remarc cu tristețe cum Mihai Chirica a reușit să mai dărâme o cărămidă de la temelia orașului Iași. După eșecul proiectului Spitalului Regional de Urgență, angajarea lui Constantin Simirad în Primărie, îndatorarea orașului cu creditul de 15 milioane de euro la BERD, năruirea titlului de Iași Capitală Europeană a Culturii… și lista poate continua, Chirica a demonstrat încă o dată, deși chiar nu mai era necesar, că se califică detașat pentru titlul de „cel mai slab primar din istoria Iașiului”.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.