Direcţia de Sănătate Publică Bacău a anunţat vineri, 22 ianuarie, decesul unei femei, în vârstă de 73 de ani, la câteva ore după ce a fost vaccinată împotriva COVID 19, la Centrul de la Spitalul Județean de Urgență.
În perioada de supraveghere post-vaccinală, persoana nu a prezentat modificări ale stării de sănătate. După perioada de monitorizare, persoana a părăsit centrul de vaccinare, fără alte acuze. Aceasta a fost ulterior transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a aceluiaşi spital, unde a intrat în stop cardio-respirator şi nu a răspuns la manevrele de resuscitare.
Citește și Medic de la Spitalul din Bacău, cercetat pentru o externare… ciudată!
Comitetul naţional privind vaccinarea anti-COVID informează că, vineri, în jurul orei 19,00, Direcţia de Sănătate Publică Bacău a anunţat decesul unei femei de 73 de ani, cunoscută cu multiple afecţiuni cronice, care a fost imunizată împotriva SARS-CoV-2 în cursul zilei, CNCAV arătând însă că „informaţiile primite până la acest moment sugerează o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente”.
Concluziile Comitetului naţional privind vaccinarea anti-COVID
„Astăzi (vineri – n.r.), în jurul orei 19:00, Direcţia de Sănătate Publică Bacău a anunţat decesul unei persoane de sex feminin, în vârstă de 73 de ani, cunoscută cu multiple afecţiuni cronice. Din datele primite până la acest moment, persoana a fost vaccinată împotriva COVID-19 în cursul zilei, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău. În perioada de supraveghere post-vaccinală, persoana nu a prezentat modificări ale stării de sănătate. După perioada de monitorizare, persoana a părăsit centrul de vaccinare, fără alte acuze. Aceasta a fost ulterior transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a aceluiaşi spital, unde a intrat în stop cardio-respirator şi nu a răspuns la manevrele de resuscitare”, precizează CNCAV.
Citește și Pârtia de schi de la Slănic Moldova, folosită pentru transportul buștenilor
Conform sursei citate, „informaţiile primite până la acest moment sugerează o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente”.
Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, evenimentul coincident este definit ca „evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia”, subliniază CNCAV.
La acest moment, cazul se află în observaţia DSP Bacău care va prezenta concluziile analizei.