Uleiul esențial de coriandru are beneficii importante pentru sănătate, dar trebuie consumat cu atenție, existând unele riscuri în cazul unui consum excesiv.
Coriandru este una dintre plantele aromatice mediteraneene tradiționale. Este utilizat la scară largă în mâncărurile sărate din bucătăriile internaționale și are un gust și miros specific.
Coriandrul se poate folosi ca plantă aromatizată, ca adaos în mâncare, dar și medicinal, pentru efectul pe care îl are în afecțiunile gastro-intestinale, sub formă de infuzie a fructelor.
De asemenea, un mod bun de folosire al coriandrului este sub formă de ulei esențial, care este extras din semințe cu ajutorul distilării cu aburi.
Uleiul esențial de coriandru este format din compuși precum borneol, cineol, cymene, dipentene, linalool, phellandrene, pinene, terpineol și terpinolene, notează Organic Facts.
Corinadru este o sursă importantă de vitamina A și vitamina K, cu mai mult de două ori decât necesarul zilnic (255%, respectiv 258%), dar și de vitamina C sau vitamine din complexul B-urilor.
De asemenea, ajută în activitatea antioxidantă.
Coriandru prezintă multiple beneficii asupra sănătății: ajută la scăderea în greutate, poate reduce durerea, poate ajuta la tratarea spasmelor, poate stimula secreția de hormoni, ajută la tonifierea stomacului.
De asemenea, poate îmbunătăți digestia, poate inhiba infecțiile fungice și poate purifica sângele.
Alte beneficii ale uleiului esențial de coriandru includ îmbunătățirea apetitului, reglarea secrețiilor endocrine, vindecă greața și elimină vărsăturile, ca simptome ale altor afecțiuni.
Precauții
Deși este considerat sigur pentru sănătate, cei care utilizează uleiul esențial de coriandru trebuie să fie atenți în ceea ce privește excesul.
Acesta vă poate face să pierdeți controlul asupra simțurilor, pentru o vreme, ca o senzație de vrajă.
Uleiul esențial de coriandru este un agent puternic care are impact asupra corpului, dar și asupra minții, lucru ce poate duce la pierderea capacității de gândire sau de luare a deciziilor, mai notează Organic Facts.
Citește și De ce uităm ceea ce vrem să facem?