Domnu’ primar Chirica, facem şi noi un mini-referendum?

Domnu’ primar Chirica, facem şi noi un mini-referendum?

Am înţeles din presa apropiată primarului că organizarea unui referendum la Iaşi ne-ar costa prea mulţi bani pentru sărăcia care domneşte în ducele târg, aşa că ne-am gândit să-i aducem aminte lui Mihai Chirica de o expresie dragă lui anul trecut: „mini-referendum”!

Îngrozit de faptul că până la urmă se va organiza un referendum pentru creditul de 15 milioane de euro de la BERD, Mihai Chirica şi-a pus organul drag inimii sale să calculeze cam cât ar costa un astfel de exerciţiu democratic. Buni la aşa ceva, marii ziarişti au ajuns la „fabuloasa” sumă de… 100.000 de euro! Acum, dacă e să punem în balanţă pierderea a 100.000 de euro cu o datorie de 15 milioane de euro, parcă am înclina spre referendum… Mai ales că ne aducem aminte de campania electorală în care alesul Iaşiul declara sus şi tare că va consulta populaţia pentru fiecare decizie importantă pe care o va lua.

Colosul cu un picior de lut se prăbuşeşte în Regiunea de Nord-Est

Mai există, însă, şi o altă soluţie. Aşadar, pentru a împăca şi capra şi varza, propunem ca Mihai Chirica să organizeze un mini-referendum. Nu a făcut el anul trecut mini-referendum pentru replantarea teilor şi mini-referendum pentru a vedea ce cântăreţi aduce la sărbătorile Iaşiului? Deci, ştie cum se face şi îi şi place! Şi nici nu costă 100.000 de euro. Mai mult, le închide gura şi celor care, pe drept cuvânt, solicită referendum.

Aşadar, domnu’ primar Chirica, facem şi noi un mini-referendum? Nu de alta, dar ceva e putred în felul în care vă mobilizaţi acoliţii pentru a demonstra că acel împrumut de 15 milioane de euro este necesar.

P.S. Vă dăm şi un pont: cine organizează mini-referendumul, centralizează şi datele şi anunţă şi rezultatele! Ce ziceţi, vă surâde?

Unde nu-i Facebook, vai de cultură!

Sursa foto: Facebook

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.