Este incredibil ce se întâmplă pe pagina de Facebook a primarului Chirica

Este incredibil ce se întâmplă pe pagina de Facebook a primarului Chirica

Încă nu reuşesc să-mi dau seama dacă Mihai Chirica şi-a concediat cuvântătorii, dacă sunt tot cei vechi, dar s-au dedat la degustări de… toamnă, sau dacă primarul a preluat controlul asupra propriei pagini de Facebook şi îşi scrie singur postările. Oricare dintre cele 3 variante aş alege, rezultatul este acelaşi: o violare continuă a limbii române!

Domnule primar Mihai Chirica, ne pare rău că trebuie să vă spunem, dar este jenant să participaţi la deschiderea unui an universitar, la o întâlnire cu oameni de afaceri sau la Zilele Academiei Ieşene şi să nu vă puteţi exprima în limba română! Dumneavoastră vreţi să conduceţi capitala României, aşa cum tot vă placeţi spuneţi despre Iaşi? Sau aţi ajuns să vă credeţi atât de puternic încât nu mai contează faptul că vă exprimaţi ca un neştiutor de carte? Nu uitaţi, însă, cu cât vă credeţi mai sus, cu atât căderea va fi mai dureroasă!

Prezentăm, în continuare, doar câteva dintre postările lui Mihai Chirica. Asta pentru a înţelege mai bine lumea în care trăieşte actualul primar al Iaşiului:

1. „La început de exerciţiu financiar, faptul că reprezentanţii europeni dezbat cu noi tema proiectelor pe care dorim să le implementăm, înseamnă că vocea noastră se face auzită iar acest fapt reprezintă un avantaj pentru comunitatea noastră”.

2. „Această universitate este pentru mine un sanctuar al excelenţei care din cele mai vechi timpuri, a clădit personalităţi de marcă. Treptele acestei instituții au fost deschizătoare de drumuri pentru mari nume ale României- Nicolae Iorga, Mihail Kogălniceanu, dar şi profesori renumiţi ca Adolf Haimovici sau Alexandru Myller, care au clădit numele oraşului şi al ţării noastre, şi ne-au lăsat prin moştenirea numelor lor, datoria de a le călca pe urme cu dedicare şi profesionalism”.

3. „Ieri, ne-am serbat bunicii din lumea întreagă. Să ne respectăm rădăcinile şi pe cei care au sădit în noi, învăţăminte care ne ghidează o viaţă întreagă, indiferent de zi”.

4. „De la început, de acum 26 de ani, Universitatea Petre Andrei din Iaşi a beneficiat de un staff care a adus-o în top, încă din primul an de funcţionare”.

5. „Graţie efortului corpului profesoral de o înaltă ţinută care activează la UNIVERSITATEA DE ARTE “GEORGE ENESCU” IAŞI, nivelul de top al calităţii absolvenţilor, conferă Iaşului garanţia că va dispune, în permanenţă, de o resursă generoasă în toate domeniile de manifestare a artelor”.

Citeşte şi „Specialiștii vorbelor goale”

6. „Întrucât deschiderea domnului Vincent Lorenzini pentru Iaşi a fost punctată prin dorinţa de a creşte numărul de investiţii franceze în zona noastră, l-am asigurat de disponibilitatea departamentului de cooperare economică a Primăriei, de a să implica în astfel de evenimente”.

7. „Prin urmare, compania CRF Health doreşte să îşi deschidă un sediu în oraşul nostru, datorită potenţialului pe care Iaşul îl pune la dispoziţie din punct de vedere al capitalului uman performant, al un mediului de afaceri în continuă expansiune şi al industriei farmaceutice de tradiţie”.

8. „Am fost impresionat de modalitatea profesionistă în care îşi desfăşoară activitatea li sunt convins că munca lor, va fi ca o amprenta pozitivă pentru viaţa economică a oraşului nostru.”

9. „Modelul de conştiinţă civică al academicienilor, este abolut necesar pentru a fundamenta o societate care se bazează pe principii de corectitudine şi performanţă profesională, dar mai ales pe baza reperelor etice, ale valorilor umane în general”.

10. „Toate faptele noastre de astăzi, se îndreaptă către viitorul care clădeşte perspectiva copiilor noştri”.

11. „Vă încurajez să participaţi la Cupa Societăţii Civile EuroDEMOS, ce va avea loc în perioada 7-9 octombrie, unde veţi putea participa la activităţi diversificate pentru minte, corp şi suflet”.

12. „Am demarat procedura de achiziţie de lucrări pentru un pachet de străzi care au făcut obiectul dezbaterii publice privind modul de elaborare a Strategiei de Dezvoltare, dar şi alte observaţii pe care le-am primit la Planul de Mobilitate Urbană”.

Această ultimă postare arată exact modul în care în care gândeşte, se exprimă şi acţionează actualul primar al Iaşiului. Nici măcar nu mai are rost să comentez…

P.S. Domnul primar Chirica nu numai că este foarte bine pus la punct cu limba română, dar este AS şi în economie. Motiv pentru care ne permitem să-l întrebăm: Bitdefender sau GeminiCAD sunt firme cu capital străin sau românesc? Cunoscătorii ştiu de ce!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.