Urzicile sunt extrem de benefice pentru sănătate și se pot consuma foarte ușor, mai ales că acum este vremea lor.
Urzica este extrem de bogată în vitamine printre care A, C, K, B2, dar şi minerale, fier, magneziu, calciu, siliciu. Ea combate anemia şi oboseala, fiind bogată în fier.
Sucul de urzică întăreşte imunitatea, combate anemia şi scade glicemia.
Fitoterapeuţii recomandă consumul a două linguri pe zi de suc proaspăt de urzică, timp de trei luni.
Infuzia de urzică este indicată în combaterea tensiunii arteriale şi a tahicardiilor. Specialiștii recomandă o cură de o lună cu cel puțin două, dacă nu chiar trei căni de ceai de urzică, în fiecare zi.
Infuzia de urzici poate fi preparată dintr-o lingură de frunze proaspete spălate, tocate şi amestecate cu o cană de apă clocotită.
Modul de preparare este cât se poate de simplu: se lasă la infuzat timp de un sfert de oră, după care se bea.
Cantitatea indicată este de două căni pe zi, timp de o lună.
Citește și Pentru a reuşi în viaţă trebuie să fiţi înalţi şi slabi!