O companie britanică de cereale a descoperit faptul că există o legătură între alimentele pe care le consumăm la micul dejun și caracterul nostru.
Compania a întrebat două mii de britanici ce mănâncă la micul dejun și a comparat aceste date cu caracterul lor.
Unt de arahide și pâine prăjită
Cercetările arată că persoanele care aleg această combinație pentru micul dejun au o sexualitate pronunțată. 57% dintre persoanele participante la cercetare au recunoscut că se consideră niște amanți excelenți și că aleg cel mai adesea unt de arahide și pâine prăjită la micul dejun.
O ceașcă de ceai și pâine prăjită
47% dintre respondenți au declarat că această combinație este micul lor dejun preferat. Analizând mai departe personalitatea lor, oamenii de știință au ajuns la concluzia că sunt persoane orientate spre carieră. De obicei, nu au prea mult timp liber și vor să mănânce sănătos, așa că această combinație este prima lor alegere.
Cereale
Persoanele care mănâncă cereale cu lapte sau iaurt la micul dejun sunt de încredere, spune acest studiu. Aceștia au răspuns că sunt mereu acolo pentru prieteni și cei dragi, nu întârzie niciodată și sunt de obicei apelul SOS atunci când cineva pățește ceva.
Croissant cu ciocolată și cafea
Persoanele care aleg această combinație pentru micul dejun sunt, de obicei, boemi în suflet. Le place să fie singuri, nu se preocupă prea mult de regulile sociale și sunt destul de romantici.
French toast
Persoanele cărora le place să înmoaie pâinea în ouă și să o prăjească scurt în ulei sunt hedoniste care vor să petreacă fiecare moment bucurându-se. Le place să se distreze, au admis în cercetare, iar un zâmbet pe buze și un palat satisfăcut sunt mai importante pentru ei decât un stomac plat.
Banane și iaurt
27% dintre persoanele care mănâncă banane și iaurt la micul dejun au recunoscut că sunt stresate. Aceștia au recunoscut, de asemenea, că sunt mereu grăbiți și că rareori sunt relaxați.
Iaurt cu fructe de pădure
Această combinație este alegerea oamenilor entuziasmați. Circa 37% dintre persoanele considerate foarte emotive au dezvăluit că micul dejun preferat este o combinație de iaurt cu puține calorii și fructe.
Fulgi de ovăz cu fructe
Persoanele care mănâncă fulgi de ovăz la micul dejun sunt orientate spre obiective. Aproximativ 41% dintre persoanele care au declarat că mănâncă această combinație sănătoasă la micul dejun au recunoscut că prioritară în viața lor este cariera.
Smoothie-uri
Persoanele care consumă smoothie-uri la micul dejun sunt orientate spre succes. Ei sunt veseli, zâmbitori și cred că se cunosc pe ei înșiși dimineața. Se bucură de un stil de viață sănătos, iar ceilalți îi descriu ca fiind cele mai mari elemente pozitive din echipă.
Ouă sub orice formă
Persoanele care mănâncă ouă la micul dejun au tendința de a fi sociabile. Aproximativ 43% dintre persoanele care mănâncă ouă omletă sau fierte au recunoscut că cei din jur îi consideră gălăgioși, oarecum îngâmfați și persoane cărora le place să fie în centrul atenției.
Cafea
Persoanele care beau o ceașcă de cafea pe stomacul gol la micul dejun au recunoscut că sunt cei mai mari pesimiști ai societății și că adesea au impresia că au pornit cu stângul. Le este greu să se trezească și sunt păsări de noapte pentru care diminețile devreme sunt o mare problemă.
Persoanele care nu mănâncă nimic
Persoanele care sar peste micul dejun sunt introvertite, spune acest studiu. Aproximativ 46% dintre persoanele care au recunoscut în cadrul sondajului că sar peste micul dejun s-au descris ca fiind retrași, liniștiți și fără prea multă motivație sau dorință de a ieși în evidență.