Scăpaţi de balonare şi constipaţie!

Scăpaţi de balonare şi constipaţie!

Balonarea şi flatulenţa sunt probleme cu care se confruntă foarte mulţi oameni. Anumite legume produc mai multe gaze decât altele, astfel încât alegerea lor trebuie făcută cu grijă, iar consumul trebuie moderat. În schimb, există şi ingrediente care posedă proprităţi digestive şi medicinale care vă permit să scăpaţi de balonare şi chiar de flatulenţă sau constipaţie.

O serie de alimente, bune pentru sănătate şi care aduc un aport substanţial de nutrienţi, trebuie consumate, totuşi, cu moderaţie, mai ales de către cei care suferă de balonare.

Alimente responsabile de balonare şi de flatulenţă:

Produsele lactate

Indiferent dacă este vorba de lapte de cocos, de migdale, de brânză sau de iaurt, produsele lactate produc gaze şi balonare. Mai mult, chiar dacă aduc în organism un aport important de calciu, produsele lactate, prin lactoza pe care o conţin, nu sunt foarte bine asimilate de către tubul digestiv, antrenând producerea fenomenului de fermentare, responsabil pentru gaze şi balonare.

Broccoli, varză şi asparagus

În ciuda binefacerilor lor nutritive, aceste legume conţin zaharuri greu de digerat, care poate antrena producerea gazelor.

Fasolea

Conţine polizaharide care, la rândul lor, conţin un tip de zahăr imposibil de digerat de către organism. Este foarte important ca fasolea să fie foarte bine fiartă înainte de consum, deoarece în acest fel se poate elimina zahărul amintit.

Merele şi perele

Sunt fructe bogate în fibre solubile. Or, dacă stomacul nostru este sensibil, consumul acestor fructe accentuează această sensibilitate, antrenând balonarea. Este indicat ca aceste fructe să nu fie eliminate complet din alimentaţia noastră, ci doar să fie consumate cu moderaţie.

Guma de mestecat şi bomboanele

Atât bomboanele, cât şi guma de mestecat conţin îndulcitori care pot cauza probleme gastro-intestinale. În plus, prin mestecarea gumei, vom înghiţi mai mult aer, ceea ce poate duce la crearea de gaze intestinale.

Băuturile carbogazoase

Cu un conţinut crescut de zahăr, aceste băuturi mai au şi dioxid de carbon, care provoacă balonare.

Ingrediente care reduc constipaţia şi balonarea:

Chimen

Proprietăţile chimenului permit lupta împotriva formării gazelor şi flatulenţei. Ele permit, de asemenea, creşterea proliferării bacteriilor bune în intestin, ceea ce poate avea ca efect un stomac plat!

Ghimbir

Graşie unei enzime specifice, ghimbirul are puterea de elimina gazele, de a reduce balonarea şi de a rezolba problemele gastro-intestinale.

Mărar

Mărarul conţine agenţi antispasmodici care permit tratarea balonării şi flatulenţei. Mai mult, reprezintă o sursă de potasiu, cu puternic rol diuretic.

Ananas

Ca şi ghimbirul, ananasul conţine enzime care favorizează o digestie bună pentruo bună eliminare a gazelor şi balonării. Mai mult, caracterulsău anti-inflamator permite reducerea „umflării” stomacului.

Muşeţel

Posedă proprietăţi antispasmodice, anti-inflamatorii şi de evacuare a gazelor intestinale. Permite, de asemenea, reducerea stresului, care este principala cauză a problemelor digestive.

Papaya

Originar din America Centrală, acest fruct este bogat în fibre şi conţine papaină, care permite descompunerea proteinelor din alimentele pe care le mâncăm pentru o mai bună digestie şi, deci, pentru eliminarea balonării şi constipaţiei.

Oţet şi lămâie

Graţie fibrelor pe care le conţin, oţetul şi lămâia permit stimularea sucurilor digestive pentru o mai bună absorbţie a nutrienţilor şi reducerea balonării şi a constipaţiei. De asemenea, facilitează tranzitul intestinal.

Stresul şi alimentaţia proastă pot antrena balonarea şi constipaţia, două probleme extrem de jenante pentru toată lumea!

Pentru persoanele care suferă de arsuri sau de ulcer gastric, este importantă evitarea consumului de oţet, lămâie sau suc de lămâie!

Ghimbirul nu este recomandat femeilor însărcinate, diabeticilor şi oamenilor foarte slabi.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.