Este foarte important să vă curățați ficatul de cel puțin două ori pe an și să consumați alimente care să nu deregleze funcțiile acestui organ.
Prezentăm mai jos câteva alimente care vă curăță ficatul de toxine și grăsimi:
Cereale integrale
Orezul brun sau grâul integral sunt foarte importante pentru metabolizarea grăsimilor din organism.
Varza
Varza stimulează funcțiile normale ale ficatului și ajută la eliminarea mult mai ușor a toxinele!
Grepfrut
Grepfrutul are un conținut mare de vitamina C și antioxidanți ce pot crește capacitatea ficatului de a elimina toxinele.
Cu un pahar de suc de grepfrut pe zi, enzimele de detoxifiere din ficat devin mai puternice și pot elimina substanțele nocive din organism.
Usturoi
Conține cantități importante de alicina și seleniu, foarte utile dacă vreți să vă curățați ficatul.
Atenție, însă! Nu e nevoie decât de puțin usturoi pentru a activa enzimele din ficat și a prococa eliminarea naturală a toxinelor.
Broccoli și conopidă
Cresc producția de enzime naturale din ficat, care au abilitatea de a elimina substanțele cancerigene din organism.
Glucozinolații din aceste legume reduc semnificativ riscurile apariției oricărui tip de cancer.
Sfeclă și morcov
Ambele au un conținut bogat de flavonoizi și beta-caroten ce pot îmbunatăți funcționarea ficatului.
Mărul
Pectinele din măr pot ajuta și la eliminarea toxinelor ce se acumulează în tubul digestiv.
Legumele verzi
Toate legumele verzi sunt utile în curățarea ficatului și eliminarea toxinelor. Pot fi consumate crude, în salate sau în supe.
Avocado
Avocado are capacitatea de a ajuta organismul să producă glutatoină, o substanță esențială în curățarea ficatului de toxine.
Lămâi și lămâi verzi
Conțin vitamina C, iar sucul lor ajută la stimularea funcționării ficatului.
Citește și Henri Coandă – românul care a creat primul avion cu reacție din lume