De peste 20 de ani, Bill Marler este avocat specializat în procese care privesc toxiinfecţiile alimentare, fapt care l-a determinat ca astăzi să nu consume multe din alimentele considerate la modă.
Acest avocat apără în faţa tribunalelor cauza unor clienţi care au depus plângeri împotriva lanţului de fast-food Chipotle, de exemplu, deoarece au fost îmbolnăviţi cu o bacterie care stă la originea unor patologii de genul infecţiilor urinare, gastro-enteritelor, meningitelor etc.
Într-un articol publicat în „Health Insider from Bottom Line”, Marler a prezentat produsele pe care le-a scos total din regimul său alimentar.
Ca o paranteză, Marler a făcut peste 600 de milioane de dolari câştigând procese care implicau maladii de origine alimentară.
Avocatul spune că nu recomandă oamenilor să nu folosească produsele pe care el le evită, ci doar să fie foarte atenţi la riscuri. Dar, să vedem care sunt aceste alimente:
1. Stridiile crude
Avocatul spune că a întâlnit mult mai multe intoxicaţii alimentare date de fructele de mare în ultimii 5 ani decât în ultimele două decenii.
Principala cauză o constituie încălzirea climatică, ce are un impact direct asupra apelor şi temperaturii lor. Această creştere a temperaturilor favorizează proliferarea microbilor şi provoacă indigestii dezagreabile.
Agenţia Canadiană de Sănătate Publică spune că riscul de îmbolnăvire se reduce la jumătate dacă stridiile sunt fierte.
2. Fructe şi legume prespălate şi tăiate
Teoretic, acest gen de fructe şi legume ar trebui să uşureze munca în bucătărie.
Practic, gândiţi-vă prin câte mâini au trecut aceste alimente înainte de a ajunge în bucătăria dumnevoastră şi cât de mult a crescut riscul de contaminare în urma acestor manipulări.
3. Varza de Bruxelles crudă
Epidemiile date de varza de Bruxelles în cursul ultimelor decenii au crescut în mod incredibil deoarece această legumă poate sta la originea intoxicării cu o multitudine de bacterii (salmonelă, colibacili…).
4. Carnea în sânge
Carnea trebuie gătită la 160 de grade pentru a omorî toate bacteriile susceptibile de a provoca toxiinfecţii alimentare.
5. Ouă crude
O epidemie de salmonela dată de consumul de ouă crude a fost declanşată în anii 1980 – 1990.
Chiar dacă riscurile de intoxicare cu oră crude sunt mai mici acum decât în urmă cu 20 de ani, Marler nu le consumă decât după ce le-a fiert sau prăjit.
6. Laptele şi sucurile nepasteorizate
O tendinţă răspândită astăzi spune că pasteorizarea văduveşte aceste lichide de valorile nutriţionale iniţiale.
În opinia lui Marler, pasteorizarea nu este deloc periculoasă, în timp ce băuturile „crude” pot transmite foarte uşor bacterii, viruşi sau paraziţi!
Citește și Așa arată omul viitorului!