Mihai Chirica s-a debarasat de toţi cei care l-au ajutat

Mihai Chirica s-a debarasat de toţi cei care l-au ajutat

După plecarea lui Gheorghe Nichita de la Primăria Iaşi, dar şi de la şefia PSD Iaşi, Mihai Chirica a fost ajutat, în mai multe etape, să ajungă primar şi preşedinte interimar al partidului. Între timp, uşor-uşor, Chirica a scăpat de toţi cei care l-au sprijinit!

Citește și „Guru Nichita a dat cu discipolul Chirica de toți pereții”

Pe 24 septembrie 2015 au avut loc alegerile pentru preşedinţia municipală a PSD Iaşi. În prezidiu au stat cam toţi cei care au pus mâna la sabotarea lui Gheorghe Nichita şi la ajutarea micului Chirica să prindă aripi.

Citeşte şi Liderii presei ieșene au ajuns penibilii presei naționale. Plus Ionuț Benea, un „ziarist” pentru Mihai Chirica

În prima poza îi puteţi vedea, de la stânga la dreapta, pe Daniel Mătăsaru (fost consilier local şi viceprimar; acum nici nu ştim dacă mai este membru PSD), Gabriel Surdu (fost viceprimar şi prim candidat să devină primar interimar în 2015; acum este doar simplu consilier local; i s-a refuzat un loc pe listele pentru parlamentare, dar el susţine că de fapt nu a vrut!), Georgiana Melenciuc (fost consilier local până în 2016; acum nu ştim dacă mai e în PSD), Marius Ostaficiuc (fost consilier local şi „cadru” implicat în multe campanii electorale, aruncat apoi la coada listei pentru consilieri judeţeni; acum stă pe margine şi aşteaptă să se elibereze un loc în CJ), Luminiţa Munteanu (fostă şi actuală directoare DAC, fostă şi actuală colaboratoare apropiată a lui Sorin Iacoban; este unul dintre puţinii oameni care l-au sprijinit pe Chirica şi şi-a păstrat postul).

În poza 2, în stânga lui Mihai Chirica se află Mihai Gabriel Popescu, fost consilier judeţean şi fost secretar general al PSD Iaşi. Este omul care l-a ajutat exact în momentul oportun pe Mihai Chirica să devină primar interimar. Între timp, Mihai Popescu şi-a pierdut toate funcţiile şi posturile în PSD, ajungând un umil consilier personal al lui Maricel Popa. În dreapta lui Chirica este Camelia Gavrilă, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi. A plecat de la PNL în urma ordonanţei lui Dragnea, iar acum deschide lista pentru Camera Deputaţilor la PSD. Nu l-a ajutat niciodată propriu-zis pe Mihai Chirica, în schimb a ştiut întotdeauna să se impună în faţa lui şi să-l ţină sub papuc!

Mihai Mihalache (poza 3) a fost şi este în continuare primar al comunei Schitu Duca. Pe 24 septembrie 2015 a fost extrem de virulent în sprijinirea lui Mihai Chirica. Iată ce spunea Mihalache atunci: „Am venit să susţin cu tărie pe domnul Chirica să reprezinte social-democraţii de la Iaşi, nu şeful social-democraţilor, fiindcă mi-a dat încrederea, în toate discuţiile purtate cu dumnealui, că poate fi un coleg, un prieten cu noi toţi şi are succesul nostru să continue proiectele la Iaşi.(…) N-am auzit altceva la dumnealui decât competiţia cea mai importantă unde este Iaşul Capitală Culturală Europeană în 2021. (…) Să-l susţinem să devină primarul Iaşului în 2016.(…) Mihai Chirica e omul dialogului, omul care dă dovadă de respect încredere ieşenilor… (…) L-am rugat să candideze, să vină la noi şi să fie preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Iaşi. Mă bucur că văd lângă dumnealui o echipă de oameni pentru Iaşi…”

Între timp, lucrurile s-au schimbat. Chirica nu a obţinut pentru Iaşi titlul de Capitală Europeană a Culturii, iar Mihalache nu a prins niciun loc pe listele pentru parlamentare. Mai mult, la una din ultimele şedinţe ale PSD a ieşit furtunos din sală, spunând: „Îmi este ruşine că sunt membru PSD”! „Omul dialogului” l-a dat la o parte pe Mihalache, după ce obţinut sprijinul necondiţionat al acestuia.

Sorin Avram Iacoban (poza 4) a fost unul din oamenii ajutaţi foarte mult de Gheorghe Nichita să facă un pas în faţă. A ajuns parlamentar graţie aceluiaşi Nichita, numai că în septembrie 2015 a întors armele total împotriva sa, declarând despre el: „Vă rog faceţi un pas în spate, pentru că altfel această organizaţie şi organizaţia judeţeană nu mai poate respira şi nu cred că trebuie să sufere şi să aibă etichete de pe urma discuţiilor pe care le aveţi cu justiţia”. L-a susţinut cu înverşunare pe Mihai Chirica, însă acesta s-a debarasat total de el. În cărţi pentru şefia interimară a filialei municipale a PSD, Iacoban a pierdut în faţa profesorului Paul Boişteanu. În cărţi şi pentru parlamentare, Iacoban nu numai că nu a prins un loc eligibil, ci, mai mult, nici măcar nu a fost trecut pe liste. Ultima gogoriţă în privinţa lui este că va fi director la Aeroport. Ei, nu vă speriaţi, găseşte Chirica o metodă să-l scoată din cărţi şi de aici.

Ionel Vatamanu (poza 5), primul oraşului Târgu Frumos, de altfel unul dintre puţinii primari care l-au susţinut cu îndârjire pe Mihai Chirica, a fost scos şi el din schemă. Ce-i drept nu de Chirica, ci de judecători. Vatamanu a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, ceea ce înseamnă că va pierde funcţia de primar. Nemaifiind primar, îşi pierde şi puterea, motiv pentru care Mihai Chirica deja nu-l mai bagă în seamă!

Citeşte şi Ajutaţi-mă să scap de milogii de la USR!”

În poza 6, în plan secund (destul de bine mascaţi de Camelia Gavrilă) se regăsesc, de la stânga la dreapta, Florin Boca şi Cătălin Bulgariu. Florin Boca a ajuns în PSD graţie ordonanţei lui Dragnea şi s-a împrietenit aproape instantaneu cu Chirica. Despre el se spune că a fost unul dintre susţinătorii financiari ai campaniei lui Mihai Chirica pentru primărie. După 5 iunie a ajuns consilier local şi şef al comisiei de urbanism din Consiliul Local. Între timp, şi-a dat demisia din funcţia de şef (a fost înlocuit de Paul Boişteanu) şi nu a prins niciun loc pe lista de candidaţi pentru Senat, aşa cum îşi dorea. Aşadar, încă unul dat la o parte! Ultimul din „serie” este Cătălin Bulgariu. Făcut de Nichita consilier local, Bulgariu a ajuns şi în consiliul de administraţie al Radio Iaşi, însă a luptat în adevăratul sens al cuvântului pentru Mihai Chirica. A fost ales consilier local şi în 2016, numai că înainte de ziua depunerii jurământului şi-a dat demisia din PSD. Nu a mai ajuns consilier, însă unii spun că s-ar fi întors în PSD ca să nu piardă postul de la Radio Iaşi.

Fără alte comentarii, cam aceasta este lista oamenilor care l-au ajutat pe Mihai Chirica şi de care acesta a scăpat uşor-uşor. Urmează eşalonul doi de sprijin: Bogdan Cojocaru, Bogdan Balanişcu, Bogdan Cruceanu, Dumitru Tomorug, Paula Vornicu şi Petra Carp!

poza-psd-1poza-psd-2poza-psd-3poza-psd-4poza-psd-5poza-psd-6

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.